FeliServices Amersfoort

Verminder uw pijn bij
veelvoorkomende
voetklachten

met onze uniek verende steunzolen

 

 

 

 

 

 

hielspoorsymptomen, hielspoorWat zijn de meestvoorkomende hielspoorsymptomen?

Het meest voor de hand liggende hielspoorsymptoom is natuurlijk de pijn onder de hiel. Meestal is er bij het opstaan veel pijn, maar ook bij lang staan of lopen gedurende de hele dag. Vaak neemt de pijn nadat er een stukje gelopen is weer wat af.. Hielspoor is een serieus probleem vooral voor mensen die een staand beroep hebben of veel moeten lopen.

Wat zijn de oorzaken van de hielspoor ( hielspoorsymptomen)?

Een hielspoor ontstaat ogenschijnlijk zonder directe oorzaak. Vijftien jaar geleden was deze aandoening zelfs nauwelijks bekend. Er kan worden aangenomen dat steeds comfortabeler schoeisel in combinatie met een zogenaamde doorgezakte voet (spreidvoet) vaak tot hielspoor leidt. Dit komt omdat de voeten in comfortabele schoenen nauwelijks aan het werk gezet worden en er onvoldoende doorbloeding is in de voeten.

Ook de gestegen populariteit van loopsporten (hardlopen, tennis, golf, enz.), heeft geleid tot een toename van overbelastingsletsels wat hielspoor feitelijk is. Soms openbaart hielspoor zich korte tijd nadat met sporten is begonnen, maar dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Een te lang gebruik van hetzelfde paar sportschoenen kan zeker tot de oorzaken behoren. Dit geldt ook voor schoenen met zachte zolen.

Een staand beroep, soms in combinatie met ‘een pondje teveel’, is ook een oorzaak van hielspoor. Ook hier geldt weer dat te comfortabele schoenen vaak in combinatie met een doorgezakte voorvoet, vaak funest zijn. De voet heeft te weinig beweging in de schoen en dit gaat ten koste van een goede doorbloeding. Er ontstaan drukpunten die de aandoening kunnen veroorzaken.

De meestvoorkomende hielspoorsymptomen zijn:

  • Pijn onder de voet na stilzitten.

  • Pijn bij lopen, vooral bij net opstarten. Na een beetje opwarmen neemt de voetpijn vaak wel iets af.

  • Problemen om lang stil te staan.

  • Stijf of gespannen aanvoelen van de peesplaat onder de voet.

  • De achillespees is soms stijf en een beetje pijnlijk.

Het herstel bij hielspoor kan soms een langdurige kwestie zijn. De hielspoorsymptomen blijven dus lang herkenbaar.
Wat u kunt doen om het herstel bij hielspoor, zowel op langere termijn als op korte termijn te bevorderen, leest u in onderstaande artikel over hielspoorbehandeling.

FeliServices Amersfoort is Hielspoor steunzolen adviescentrum voor de volgende plaatsen:

Werkgebied: 't Gooi, Eemland, Veluwe, Flevoland
Plaatsen: Soest, Soestduinen, Soestdijk, Soesterberg, Baarn, Hilversum, Bussum, Laren, Eemnes, Huizen, Amersfoort, Hoogland,Utrecht, Zeist, Bilthoven, De Bilt, Houten, Leusden, Bunnik, Driebergen-Rijsenberg, Voorthuizen, Stroe, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Doorn, Renswoude, Scherpenzeel, Rhenen, Veenendaal, Uddel, Garderen, Putten, Hoevelaken, Nijkerk, Ermelo, Hierden, Harderwijk, Den Dolder, Stoutenburg, Achterveld,  Zeist, Huis ter Heide, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Bunschoten, Spakenburg,  Loosdrecht, Kortenhoef, s’Graveland, Ankeveen, Abcoude, Nigtevecht, Baambrugge, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Houten, Almere,  Lelystad

Woont u niet in een van de eerdergenoemde plaatsen! Neem dan toch even contact met ons op, zodat wij u eventueel naar een ander verkooppunt in Nederland kunnen doorverwijzen. Is er geen verkooppunt dicht bij u in de buurt, dan komen wij naar u toe en doen de voetmeting bij u thuis.

Waar kan ik de steunzolen kopen?

De Step Forward Orthotics steunzolen zijn te koop bij:

- FeliServices Amersfoort, De Kazematten 24, 3823 BS, Amersfoort. (Alleen op afspraak, praktijk aan huis)

- Daarnaast komen wij ook eventueel bij u thuis. Daarbij houden wij de corona-regels in acht.

De steunzolen zijn ook te koop bij 14 andere verkooppunten in Nederland

Neem nu vrijblijvend contact op

De Step Forward Orthotics steunzolen zijn te koop bij:

FeliServices Amersfoort, De Kazematten 24, 3823 BS Amersfoort (praktijk aan huis, alleen op afspraak)

Maar ook bij 14 andere adviescentra in Nederland.

Neem nu vrijblijvend contact op