FeliServices Amersfoort

Verminder uw pijn bij
veelvoorkomende
voetklachten

met onze uniek verende steunzolen

 

 

 

 

 

 

Hamertenen

hamertenen

hamertenen

Wat zijn hamertenen ? En hoe kunnen Step Forward Orthotics steunzolen dat verhelpen?

Bij hamertenen is er sprake van een standsafwijking van de tenen. Het treedt op bij de middelste tenen. Het gewricht tussen het eerste en tweede kootje van de teen is gebogen en het volgende gewrichtje overstrekt. Hierdoor ontstaat een kromming van de teen, de zogenaamde hamervorm. Pijn op de teenknokkels is de belangrijkste klacht bij deze stand van de tenen. Er kunnen eelt en likdoorns op de tenen ontstaan. Ook kunnen er door wrijving met de schoen wondjes optreden. Er zijn verschillende oorzaken voor hamertenen. Vaak heeft het te maken met een verandering van de voetstand, zoals platvoeten of een holle voet. In het eerste geval is er sprake van doorgezakte dwarse voetboog waardoor de tenen in de hamertenen positie worden gedwongen. In het tweede geval is er veel te veel spanning aanwezig in de peesplaat en spier die onder de door loopt richting de tenen. Deze hoge mate van spanning zorgt ervoor dat de tenen in de positie van de hamertenen worden ''getrokken''.


Wat doen onze Step Forward Orthotics steunzolen tegen hamertenen?

Het dragen van Step Forward Orthotics steunzolen is een oplossing zijn voor het verminderen van hamertenen omdat de voet weer in een goede stand wordt gezet. De ondersteuning van de voet zorgt voor meer ruimte in de voorvoet waardoor de tenen niet meer in de "hamerpositie" worden gedwongen. Daarnaast zal de spanning van de peesplaat en de spier verminderen waardoor er niet meer aan de tenen "getrokken" wordt. Het zal enige tijd duren voordat herstel zichtbaar en voelbaar is daar voordat de klachten optreden de afwijkende stand van de voet (de oorzaak van de hamertenen) vaak al geruime tijd aanwezig is.

 

Lees hier meer over Step Forward Orthotics steunzolen:

FeliServices Amersfoort is steunzolen-adviescentrum voor de volgende plaatsen

Werkgebied: 't Gooi, Eemland, Veluwe, Flevoland
Plaatsen: Soest, Soestduinen, Soestdijk, Soesterberg, Baarn, Hilversum, Bussum, Laren, Eemnes, Huizen, Amersfoort, Hoogland,Utrecht, Zeist, Bilthoven, De Bilt, Houten, Leusden, Bunnik, Driebergen-Rijsenberg, Voorthuizen, Stroe, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Doorn, Renswoude, Scherpenzeel, Rhenen, Veenendaal, Uddel, Garderen, Putten, Hoevelaken, Nijkerk, Ermelo, Hierden, Harderwijk, Den Dolder, Stoutenburg, AchterveldZeist, Huis ter Heide, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Bunschoten, SpakenburgLoosdrecht, Kortenhoef, s’Graveland, Ankeveen, Abcoude, Nigtevecht, Baambrugge, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Houten, Almere,  Lelystad

Woont u niet in een van de eerdergenoemde plaatsen! Neem dan toch even contact met ons op, zodat wij u eventueel naar een ander verkooppunt in Nederland kunnen doorverwijzen. Is er geen verkooppunt dicht bij u in de buurt, dan komen wij naar u toe en doen de voetmeting bij u thuis.

Waar kan ik de steunzolen kopen?

De Step Forward Orthotics steunzolen zijn te koop bij:

- FeliServices Amersfoort, De Kazematten 24, 3823 BS, Amersfoort. (Alleen op afspraak, praktijk aan huis)

- Daarnaast komen wij ook eventueel bij u thuis. Daarbij houden wij de corona-regels in acht.

De steunzolen zijn ook te koop bij 14 andere verkooppunten in Nederland

Neem nu vrijblijvend contact op

De Step Forward Orthotics steunzolen zijn te koop bij:

FeliServices Amersfoort, De Kazematten 24, 3823 BS Amersfoort (praktijk aan huis, alleen op afspraak)

Maar ook bij 14 andere adviescentra in Nederland.

Neem nu vrijblijvend contact op