FeliServices Amersfoort

Verminder uw pijn bij
veelvoorkomende
voetklachten

met onze uniek verende steunzolen

 

 

 

 

 

 

Hallux Valgus.
Een standsafwijking van de grote teen.

Hallux Valgus

Hallux Valgus | Wanneer is sprake van een Hallux Valgus?

Hallux Valgus betekent dat de grote teen (de hallux) niet meer recht staat, maar schuin naar buiten in de richting van de tweede teen. Door de scheefstand ontstaat aan de binnenkant van de voet een bult " de bunion", die voor veel pijnklachten kan zorgen. Ook kan als gevolg van de scheefstand van de grote teen de voorvoet pijnlijker worden.
De voet bestaat uit 3 bogen, de dwarse voetboog, binnenste voetboog en de buitenste voetboog. Bij een Hallux Valgus is er vaak sprake van een inzakking van de binnenste voetboog en/of dwarse voetboog. Als gevolg hiervan volgt de grote teen de weg van de minste weerstand en ''groeit'' hierdoor naar buiten toe.

Hallux Valgus | Wat kunt u er aan doen?

Conventionele steunzolen bieden meestal bij Hallux Valgus geen oplossing. Vaak wordt dan ook een oplossing gezocht door spalkjes en andere hulpmiddelen te gebruiken. Dat is echter symptomen bestrijden en biedt geen fundamentele verbetering bij Hallux Valgus. De Step Forward Orthotics steunzolen ondersteunen de voeten zodanig dat er ruimte komt in de voorvoet en de Hallux geleidelijk in een betere stand kan komen. Door ook oefeningen met de Hallux te doen kan ook de kalkafzetting in de bunion verminderen. Het is een illussie om te verwachten dat de Hallux Valgus volledig kan verdwijnen, maar een aanzienlijke verbetering is in de meeste gevallen ( niet altijd) mogelijk.

90 heeft baat

Hallux Valgus

Hallux Valgus

Bunion

Bunion


Hier onder vind u meer over het toepassen van Step Forward Orthotics verende en corrigerende steunzolen en de resultaten die daarmee behaald zijn bij Hallux Valgus.

FeliServices Amersfoort is Hallux Valgus steunzolen adviescentrum voor de volgende plaatsen:

Werkgebied: 't Gooi, Eemland, Veluwe, Flevoland
Plaatsen: Soest, Soestduinen, Soestdijk, Soesterberg, Baarn, Hilversum, Bussum, Laren, Eemnes, Huizen, Amersfoort, Hoogland,Utrecht, Zeist, Bilthoven, De Bilt, Houten, Leusden, Bunnik, Driebergen-Rijsenberg, Voorthuizen, Stroe, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Doorn, Renswoude, Scherpenzeel, Rhenen, Veenendaal, Uddel, Garderen, Putten, Hoevelaken, Nijkerk, Ermelo, Hierden, Harderwijk, Den Dolder, Stoutenburg, Achterveld,  Zeist, Huis ter Heide, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Bunschoten, Spakenburg,  Loosdrecht, Kortenhoef, s’Graveland, Ankeveen, Abcoude, Nigtevecht, Baambrugge, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Houten, Almere,  Lelystad

Woont u niet in een van de eerdergenoemde plaatsen! Neem dan toch even contact met ons op, zodat wij u eventueel naar een ander verkooppunt in Nederland kunnen doorverwijzen. Is er geen verkooppunt dicht bij u in de buurt, dan komen wij naar u toe en doen de voetmeting bij u thuis.

Waar kan ik de steunzolen kopen?

De Step Forward Orthotics steunzolen zijn te koop bij:

- FeliServices Amersfoort, De Kazematten 24, 3823 BS, Amersfoort. (Alleen op afspraak, praktijk aan huis)

- Daarnaast komen wij ook eventueel bij u thuis. Daarbij houden wij de corona-regels in acht.

De steunzolen zijn ook te koop bij 14 andere verkooppunten in Nederland

Neem nu vrijblijvend contact op

De Step Forward Orthotics steunzolen zijn te koop bij:

FeliServices Amersfoort, De Kazematten 24, 3823 BS Amersfoort (praktijk aan huis, alleen op afspraak)

Maar ook bij 14 andere adviescentra in Nederland.

Neem nu vrijblijvend contact op