FeliServices

 
Adviescentrum voor
Step Forward Orthotics
corrigerende steunzolen

Bel: 035-2055003

 

Op zoek naar goede steunzolen, die uw voeten laten werken?

steunzolenBent u op zoek naar kwaliteit. Op deze website treft u de producten van het concept Step Forward Orthotics steunzolen. Kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel, want onze steunzolen hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar. De corrigerende steunzolen van Step Forward Orthotics worden geadviseerd door fysiotherapeuten, pedicures en speciaal opgeleide adviseurs. Deze steunzolen maken uw voeten actief en niet passief, zoals de steunzolen van een podoloog.

(Opmerking: de steunzolen van een podoloog kunnen in sommige situaties ook goede oplossingen bieden, maar zijn ontwikkeld vanuit een andere visie. De visie vanuit de fysiotherapie is dat de voeten actief gemaakt moeten worden en niet passief. Een ander concept dat met zeer veel suces wordt toegepast!)


Een ander concept steunzolen, Step Forward Orthotics steunzolen.

introvideoDe Step Forward Orthotics steunzolen zijn een ander concept dan de gebruikelijke zooltjes in de podotherapie/podologie. De podoloog past de steunzolen aan de stand van de voeten aan. Bij Step Forward moeten de voeten zich aanpassen aan de stand van de steunzool. De steunzolen worden wel degelijk per persoon aangemeten, op de maten van de voeten. De steunzolen zijn verend, waardoor de voetspieren continu getraind worden. Zij ondersteunen de voeten dus niet alleen. Tevens passen deze steunzolen in 90% van uw schoenen omdat ze niet de hele schoen opvullen. De zooltjes helpen bij verschillende aandoeningen, zoals hielspoor, hallux valgus, lage rugpijn en doorgezakte voeten.


Step Forward Orthotics corrigerende en verende steunzolen worden met zeer veel succes toegepast bij de volgende voetklachten:

Hallux Valgus, Hielspoor, Morton's neuralgie, Doorgezakte voeten en meer ...

Hallux Valgus

Hallux Valgus

Hallux Valgus betekent dat de grote teen (de hallux) niet meer recht staat, maar schuin naar buiten in de richting van de tweede teen. Door de scheefstand ontstaat aan de binnenkant van de voet een bult " de bunion", die voor veel pijnklachten kan zorgen. Ook kan als gevolg van de scheefstand van de grote teen de voorvoet pijnlijker worden.

Lees hier meer

Hielspoor

Hielspoor

Er wordt pijn onder de voet aangeven bij de aanhechting van de pees die naar de voorvoet loopt. Als alleen de aanhechting ontstoken is noemt men dit fasciits plantaris. Is er naast de ontsteking ook verkalking te zien op de röntgenfoto dan noemt men het hielspoor. In principe is hielspoor een overbelastingsblessure. Hielspoor wordt nog wel eens verward met een achillespeesontsteking, maar heeft in principe niks met de achillespees te maken. De overbelasting vindt plaats door teveel spanning op de peesplaat, waardoor de aanhechting van de peesplaat aan de hiel te veel belast wordt.

Lees hier meer

Mortons neuralgie

Mortons neuralgie

Mortons neuralgie is een zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes. De zenuwen tussen de tenen hebben te weinig ruimte en een of meerdere zenuwen raken hierdoor geïrriteerd. Als de dwarse voetboog is doorgezakt dan wordt deze ruimte nog kleiner. Het gevolg is dat de zenuw in de verdrukking komt en zelfs kan beschadigen. De symptomen van deze aandoening zijn: een pijnlijk, brandend, doof en/of tintelend gevoel onder de voorvoet en in de tenen

Lees hier meer

Doorgezakte voeten

Doorgezakte voeten

Een doorgezakte voorvoet geeft een scherpe, brandende pijn onder de voet tijdens staan en lopen. Sommige mensen ervaren kramp in de voeten, tintelende voeten, pijn in de benen en zware benen. In een enkel geval kan er sprake zijn van koude voeten. Doorgezakte voeten kunnen ook een belangrijke oorzaak zijn voor het ontstaan van pijn in de onderrug en pijn in de knie. Bij een doorgezakte voorvoet is er sprake van een doorgezakte dwarse voetboog.

Lees hier meer

Hamertenen

Hamertenen

Bij hamertenen is er sprake van een standsafwijking van de tenen. Het treedt op bij de middelste tenen. Het gewricht tussen het eerste en tweede kootje van de teen is gebogen en het volgende gewrichtje overstrekt. Hierdoor ontstaat een kromming van de teen, de zogenaamde hamervorm. Pijn op de teenknokkels is de belangrijkste klacht bij deze stand van de tenen. Er kunnen eelt en likdoorns op de tenen ontstaan. Ook kunnen er door wrijving met de schoen wondjes optreden

Lees hier meer

Lage rugpijn

Lage rugpijn

Lage rugpijn (lumbago) is één van de meest voorkomende klachten van ons bewegingsapparaat. Bij veel mensen met pijn in de onderrug blijkt dat zij overmatig op de hakken leunen. Ze hangen als het ware passief in de onderrug en belasten hiermee de rug in extreme mate. Voor mensen met een hernia (hnp), spit of artrose in de rug is dit extra nadelig. Men heeft een actievere houding als het gewicht gelijkmatiger over de voet verdeeld is. Dit heeft als positief resultaat dat de belasting in de onderrug een stuk lager wordt.

Lees hier meer


 

Waar kan ik de steunzolen kopen?

De Step Forward Orthotics steunzolen zijn te koop bij:

- FeliServices Soest Ploegschaar 32, 3763 ZW Soest. ( Alleen op afspraak, praktijk aan huis)

- FeliServices Putten p.a.Adijo Wellness, Kastanjelaan 23, 3881 EL Putten ( Alleen op afspraak)

- FeliServices Almere, Bouwmeesterweg 16, 1333 LC Almere ( Alleen op afspraak)

- Bezoek aan huis. Indien gewenst, dan kan er ook een consult bij u thuis plaatsvinden.

- Maar ook bij 14 andere adviescentra in Nederland.

Neem nu vrijblijvend contact op

De Step Forward Orthotics steunzolen zijn te koop bij:

FeliServices Soest Ploegschaar 32, 3763 ZW Soest (praktijk aan huis, alleen op afspraak)

FeliServices Putten p.a.Adijo Wellness, Kastanjelaan 23, 3881 EL Putten. (Alleen op afspraak)

FeliServices Almere Bouwmeesterweg 16, 1333 LC Almere. (Alleen op afspraak)


Maar ook bij 14 andere adviescentra in Nederland.

Neem nu vrijblijvend contact op

Bekijk de Step Forward Orthotics video's

Startscherm basisvideoHallux Valgus videoFasciitis plantaris video adbeeldingDoorgezakte voeten video afbeelding

Lage rugpijn video afbeeldingdrie voetbogen video afbeeldingVoetmeting video afbeelding


PRIVACY-VERKLARING    Bekijk hier onze privacyverklaring

Bekijk de Step Forward Orthotics video's

Startscherm basisvideo


Hallux Valgus video

Fasciitis plantaris video adbeelding

Doorgezakte voeten video afbeelding

Lage rugpijn video afbeelding

 

 

 

 


drie voetbogen video afbeelding

Voetmeting video afbeelding

 


PRIVACY-VERKLARING    Bekijk hier onze privacyverklaring